søndag den 4. januar 2009

Hot & Not i Højskolebladet

HOT & NOT
af Anne-Marie Donslund

Hot

Folkeskolen på Facebook
Gitte fra folkeskolen fik indenfor en måned hundehvalp (Bimmer), hammondorgel og kassebukser. Selvfølgelig blev vi veninder. Hendes far var formand for SID, de boede i nyt parcelhus, kørte Toyota Corolla og tog mig med til mit første første-maj-møde. Det gik i stykker, fordi hun kom til min 12-års fødselsdag med blå øjenskygge på og derfor scorede Carsten Hosbjerg. Nu er vi blevet venner på Facebook. (Men hvad blev der af Carsten?)

Skilsmisser
Skilsmisser gør, at du får dine venner tilbage, når de har været opmagasineret i ægteskaber så længe, at I har mistet kontakten men så kort, at det ikke er for sent. Dine egne skilsmisser gør, at du opdager, hvem du egentlig er. Hvis du for eksempel troede, du var en ko eller en røv, vil du finde ud af, at det var løgn.

Gammel elevfest
Sidste gang vi havde gammel elevfest på Vallekilde, blev jeg så fuld, at jeg kun kan huske latter, knus og høj musik. Jeg husker ikke, at mine sko gik i stykker, at jeg styrtede på dansegulvet, at jeg sad i et fad chips og spurgte alle, om de ikke syntes, jeg lignede en på 17, og at jeg blev båret hjem i seng. Heldigvis vågnede jeg alene. Se også NOT - Elevknald…

Undskyld
Man skal sige undskyld, det skal man sgu. Hver gang man har dummet sig og såret nogen. Som i NOT, så det må I sgu undskylde, og undskyld mor, at jeg bandede, og undskyld til pedellen for den stol, jeg smadrede, og undskyld til min eks for den mobil, jeg smed i toilettet, og undskyld til kronprinsen, fordi han ikke fik en af mine pomfritter, og undskyld til Ikast Bibliotek for den bog, jeg huggede (Doktor Faustus), og undskyld til kørelærerens kone (she knows why), og undskyld Jørgen Carlsen, at jeg engang sagde, at du var Gud (det var for sjov).

Not


Elevknald
Mandlige højskolelærere, der konkurrerer om, hvor mange elever de kan knalde på fire måneder. Det er ikke bare patetisk, det er magtmisbrug. (”Jamen, hun ville selv, og i øvrigt er hun 18, det er ikke ulovligt, og så er det da klart, at hun hellere vil have en moden mand med vid og erfaring, ho, ho, og er du ikke også bare misundelig?” ”Gu’ er jeg ej, din klamme nar!”)

Blablablabla
Punkt 1) Bla bla bla bla bla bla bla
Punkt 2) Bla bla bla bla bla bla bla
Punkt 3) Bla bla bla bla bla bla bla
Og jeg gentager…

Dårlige oversættelser
Hvorfor skulle ”Jag drömde om arton svanar inatt” oversættes til dansk i den nye højskolesangbog? Fortryllelsen er forsvundet, tilbage står vi med en flad dansk fadøl og rimsmedspoesi. Udmærket til en familiefest i Vorslunde, men det er ikke Cornelis Vreeswijk.

Hot&Not-lister
Faktisk hader jeg sådan nogle lister her. I sidste nummer skrev Christian Dorph, at højskolelærere, der henviser til nordisk mytologi, er NOT. Samme dag havde jeg holdt en morgensamling om Bragesnak og blev helt perpleks. Men altså, til alle jer virkeligt hotte derude, jeg var altså ironisk, lidt i hvert fald, og det kan jo være rimelig hot, ikke? - så må jeg ikke nok få lov til at blive på bænken, så jeg ikke falder ud af Valhalla, jeg mener aaaaaaaaaaaaaaahhhhh…

2 kommentarer:

nisse sagde ...

Hej Anne Marie

Man bliver åbenbart klogere med alderen . Eller måske er der en kønsforskel her?

nisse sagde ...

apropos elevknald